Followers

Sunday, December 26, 2010

cik han..

Semakin hari semakin dekat daku dengan ‘’cik han’’.. dan kami tidak pernah sunyi saban tahun..kerana apa..?? untuk menguji ilmuku..sama ada fi sudur atau fi sutur...itulah namanya imtihan...

Tidak boleh tidak, kena jugak hadapi...ya Allah, lainnya ujian2 yang Engkau dugaku di tanah air...ujian yang penuh ujian yang harus aku jalani di bumi Mesirmu ini...ku mohon, permudahkan lah aku dan sahabat2 yang lain menghadapi sebarang urusan di sini...di bumi yang tidak pernah sunyi dari ikhbarMu, Tuhan...dengan berbekalkan doan ibu ayah, ahli keluarga , sahabat handai dan usaha kami, permudahkan lah kami menjalani imtihan...tiupkanlah ilmu2Mu di hati2 kami, agar tidak hilang dek ditiup angin...berkatilah ilmu2 yang kami kutip di bumi yang tidak pernah sunyi dari ikhbar ini ya Allah...amin..

selamat menjalani imtihan buat sahabat2 semua...semoga mendapat najah kabir...!! amin...

DUIT...Doa + Usaha + Istiqamah + Tawakal = Najah

kita sama2 tambahkan amalan2 kita, amalan2 sunat...mendoakan sahabat2 yang lain, sama2 menjaga hubunagn dengan Allah dan manusia...ikhlaskan dan tajdidkan niat...menghafal dan belajar bukanlah untuk cemerlang dlm imtihan shj, tapi untuk diamalkan...itu yang penting...semoga Allah permudahkan segala urusan kita..amin ^^,)

No comments:

Post a Comment